Citroen c4 16 juni 2020

Wereldprimeur Citroën C4 en eC4

Met de introductie van de gefacelifte C4 Cactus brak Citroën het leuke en eigenwijze karakter van de compacte middenklasser grotendeels af. Wie denkt dat de opvolger van de C4 Cactus nog een stap terugzet, heeft het mis. Zie hier de nieuwe generatie C4.

Pas op 30 juni onthult Citroën de nieuwe C4, maar Citroen geeft alvast de eerste foto’s vrij. Geen slecht besluit, want het toont aan dat de designafdeling van Citroën puik werk heeft geleverd. Waar voorganger C4 Cactus opviel door zijn opvallend gestileerde zwart-wit ontwerp dat later door de autobouwer werd ontleukt, daar kiest het Citroën-designteam nu weer voor een opvallende verschijning.

In de geest van de GS en CX

De C4 – nu zonder de toevoeging Cactus – is een vlot gestileerde en moderne crossover Coupé geworden. De lijnvoering doet denken aan de aerodynamische vorm van de GSA en CX uit de jaren zeventig en tachtig. Met het oog op de beschikbare elektrische aandrijflijn is de gekozen vorm ideaal om tot wat extra kilometers aan actieradius te komen. De elektrische aandrijving is een van de opties voor de C4. Citroën levert die als e-C4. De C4 genaamde versies hebben of een benzine- of dieselmotor aan boord.

Citroën C4 tweede helft 2020 leverbaar.

Citroën lanceert de nieuwe C4 in de tweede helft van 2020 op de Nederlandse markt. Het leveringsprogramma wordt nog bekend gemaakt. Vast staat dat de autobouwer de middenklasser aanbiedt met het Citroën Advanced Comfort-programma, bestaande uit specifieke stoelen en het Progressive Hydraulic Cushions-onderstel. Een primeur op het gebiedt van comfort voor de voorste passagiers wordt nog geheim gehouden. En moeten we toch echt wachten op de onthulling 30 juni aanstaande.

 

HomeCitroënNieuwsCitroen c4