Wereldprimeur Citroën C5 25 maart 2021

Citroën maakt zich op voor de onthulling van de nieuwe C5. Op 12 april gaat het doek van de nieuwe C5 maakte het merk onlangs bekend.

 

Het is inmiddels 4 jaar geleden dat de laatste Citroën C5 de showroom verliet. Er kwam tot nu toe geen opvolger voor de succesvolle C5 die leverbaar was als sedan en als ruime stationwagon.
Op 12 april onthult Citroën de vierde generatie van zijn middenklasser.

Er zijn middels diverse afbeeldingen op gedoken op internet waaruit blijkt dat Citroën Citroën niet zou zijn. Ze komen met een compleet nieuwe auto.

De nieuwe C5 komt wat hoger op zijn wielen te staan en krijgt achteraan een vrij schuin aflopende daklijn. Niet echt een volbloed stationwagon of een SUV lijn meer, maar iets wat er tussen in zit. Helemaal in het segment van de C5 een hele gewaagde vormgeving.

Wij rekenen erop dat de C5 behoorlijk wat uiterlijke overeenkomsten heeft met z;n kleine broer, de verse C4

De nieuwe C5 staat op een doorontwikkelde versie van het EMP2-platform en dat betekent dat we in ieder geval mogen rekenen op de beende PureTech benzine motoren, maar ook op de komst van één of meerder plug-in-hyride versies. Reken in ieder geval op een variant met een systeemvermogen van 225km een elektrische bereik van pakweg 50 kilometer.

Binnenkort meer!

 

HomeCitroënNieuwsWereldprimeur Citroën C5