Doe de Bennie Wilmink Wintercheck

JOUW AUTO HELEMAAL KLAAR VOOR DE WINTER MET DE BENNIE WILMINK WINTERCHECK!

Het winterseizoen vraagt nogal wat van jouw auto. De gladde wegen en lage temperaturen zorgen ervoor dat de auto het zwaarder heeft dan normaal. Wist je dat de kans op pech zelfs twee keer zo groot is? Ga goed voorbereid de winter in met de Bennie Wilmink Wintercheck!

Een wintercheck voeren wij u terwijl u geniet van een kop koffie.

Op welke punten checken wij uw auto?

  • Bandenprofiel
    Voor de perfecte wegligging, ook bij hevige regen of sneeuw.
  • Accu
    Accuproblemen staat al jaren op nummer 1 als het gaat om autopech. Niets is vervelender dan een lege accu op het moment dat je wilt vertrekken.
  • Verlichting
    Om tijdens de donkere dagen veilig de weg op te gaan, is het belangrijk dat je autoverlichting in orde is.
  • En nog veel meer….Op 18 essentiële punten die nodig zijn om ook in de winter met een veilig gevoel de weg op te gaan!
Maak direct afspraak

Heb ik winterbanden nodig?

Wanneer kan ik beter kiezen voor All season banden?

Wat voor winter het ook wordt; winterbanden zijn veiliger. Onder winterse en herfstachtige omstandigheden verlies je al gauw grip op de weg waardoor je een langere remweg hebt. Winterbanden voorkomen dit. En je doet ook nog eens langer met je zomerbanden omdat er minder op gereden wordt.
Of het nu een zachte of strenge winter wordt, winterbanden zijn écht nodig. Moderne technieken als rembekrachtiging, ABS en ESP werken namelijk pas optimaal bij voldoende grip. Door hun speciale rubbersamenstelling behouden winterbanden bij lagere temperaturen (7 graden Celcius en lager) hun optimale rijeigenschappen. Zelfs bij regen, ijzel en sneeuw bewijzen winterbanden hun nut. Kortom: winterbanden zijn gewoon veiliger.

Maak direct een afspraak

In landen waar de winterse omstandigheden relatief mild zijn, zoals in Nederland, zijn All seasonbanden een goede optie. Deze banden vormen een compromis tussen zomer- en winterbanden en zijn vooral geschikt als de auto weinig kilometers maakt.

Ten opzichte van winterbanden leveren All seasonbanden beduidend mindere prestaties bij sneeuw of regen. Wanneer je veel kilometers maakt of er een sportieve rijstijl op nahoudt raden wij altijd aan om te wisselen tussen zomer- en winterbanden. Dit is tevens de meest veilige optie.

Maak direct een afspraak

Autobedrijf Wilmink, In Twente Altijd Dichtbij.

HomeDoe de Bennie Wilmink Wintercheck