Outlander PHEV uitgeroepen toe ‘4wd van het jaar 2020’ 16 juli 2020

Plug-in hybride SUV wint AutoBild publieksprijs.

MITSUBISHI OUTLANDER PHEV UITGEROEPEN TOT ‘4WD VAN HET JAAR 2020’

 

 

Kort na de verkoop van het 250.000ste exemplaar heeft de Mitsubishi Outlander PHEV opnieuw een mijlpaal te pakken. De plug-in hybride SUV is door de lezers van het Duitse medium Auto Bild uitgeroepen tot ‘4WD van het jaar 2020’ in de categorie ‘Hybride en Elektrisch’.

De jaarlijkse verkiezing wordt gehouden door het Duitse vakblad Auto Bild Allrad, het grootste 4WD-magazine van Europa en onderdeel van Auto Bild, het grootste automedium van Europa.

Voor de 2020-verkiezing werden lezers van Auto Bild gevraagd naar de beste vierwielaangedreven auto. Hiervoor was een selectie van 218 nieuwe 4WD-modellen samengesteld in tien verschillende categorieën. De deelnemers mochten per categorie één stem uitbrengen.

Uit de online enquête waaraan traditioneel meer dan 100.000 mensen deelnemen, blijkt dat de Mitsubishi Outlander PHEV het meest geliefd is in de categorie ‘Hybride en Elektrisch’. Daarmee is de Outlander PHEV niet alleen de bestverkochte plug-in hybride SUV van Duitsland (en Nederland), maar ook Allradauto des Jahres 2020.

 

Super-All Wheel Control

 

Mitsubishi Motors wordt internationaal beschouwd als 4WD-specialist vanwege de decennialange ervaring en de vele rallysuccessen, waaronder twaalf overwinningen in de beroemde Dakar Rally en vijf titels in het World Rally Championship (WRC). Alle expertise op het gebied van vierwielaandrijving is toegepast in het Super-All Wheel Control (S-AWC) systeem van Mitsubishi Motors, waarmee de Outlander PHEV is uitgerust.

Het S-AWC systeem verdeelt niet alleen de aandrijfkrachten tussen de voor- en achterwielen, maar óók tussen de linker- en rechterwielen met behulp van remkracht. Deze innovatieve techniek is gepatenteerd door Mitsubishi Motors en heet ‘Active Yaw Control’ (actieve giercontrole).

Tegelijkertijd werken Active Stability Control, Traction Control, ABS en EBD (elektronische remkrachtverdeling) optimaal met elkaar samen. Als één of meerdere wielen grip verliezen op een gladde ondergrond of in een bocht, wordt automatisch het vermogen naar de wielen afgezwakt en zeer gerichte remingrepen uitgevoerd om de auto stabiel en veilig op de weg te houden. S-AWC is overigens ook leverbaar voor de Mitsubishi Eclipse Cross en L200 pick-up.

 

 

HomeMitsubishiNieuwsOutlander PHEV uitgeroepen toe ‘4wd van het jaar 2020’