Suzuki Across 1 juli 2020

Maak kennis met het nieuwste topmodel van Suzuki: de Suzuki Across.

 

De hagelnieuwe Suzuki Across. Een nieuwe grote SUV van Suzuki en hij komt gewoon naar Nederland!

De Across is voor Suzuki een compleet nieuwe SUV in het hogere segment. De Across krijgt een eigentijds front met nieuwe, plattere en bredere koplampen, een nieuwe robuuste grille die lijkt op die van auto’s als de Swift.

De Suzuki Across is vooralsnog alleen met de plug-in hybride aandrijflijn gepresenteerd. Dat betekent dat Suzuki’s nieuwkomer direct een stevige bonk vermogen heeft. Onder de kap ligt namelijk de 2,5-liter viercilinder benzinemotor, die samenwerkt met een krachtige elektromotor. Dat brengt het systeemvermogen op 306 pk. Daarmee sprint de Across in 6 seconden van 0 naar 100 km/h. Interessanter is natuurlijk het elektrische bereik. Het 18,1 kWh grote accupakket helpt de vierwielaangedreven Across aan een elektrische actieradius van 75 kilometer.

Uiteraard profiteert ook de Across van een uitgebreide pakket veiligheidssystemen. Zo omvat de standaarduitrusting onder meer Dynamic Radar Cruise Control, Road Sign Assist, Blind Spot Monitor, Pre-Collision System en Rear Crossing Traffic Alert. De Across houdt zichzelf dankzij Lane Tracing Assist zelfs netjes in het midden van de rijstrook. Meer tastbare verwennerij komt in de vorm van led-koplampen, uitgebreide klimaatregeling, 19-inch lichtmetaal en een infotainmentsysteem dat onder meer Apple Carplay en Android Auto ondersteunt.

De Across komt in het derde kwartaal van dit jaar al beschikbaar. Prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie vrijgegeven.

HomeSuzukiNieuwsSuzuki Across