Suzuki Swift Katana 3 mei 2019

Bij de Nederlandse Suzuki-dealer keert een oude naam terug: Katana. Dit gebeurt echter bij de showrooms waar Suzuki zijn motorfietsen uitstalt. Om dat moment extra te vieren, komt er van de Swift Sport een speciale Katana-versie.

In 1981 werd de Suzuki Katana als motorfiets geïntroduceerd. Dit jaar keert de – naar een zwaard vernoemde – tweewieler terug. Het speciale Katana-pakket voor de Suzuki Swift Sport brengt enkele uiterlijke en technische veranderingen met zich mee. Het koetswerk van de sportieveling kan in twee kleuren worden gespoten: Premium Silver Metallic en Super Black Pearl. Elke auto wordt genummerd en Suzuki verstopt die nummering samen met andere speciale logo’s op meerdere plekken in en op de Swift. Ook aan de in het rood afgewerkte grille met Katana-belettering en de speciale striping kun je het speciale type herkennen. Standaard voorziet Suzuki de Swift van 17-inch wielen die optioneel een maatje groter worden in de vorm van 18-inch OZ lichtmetaal.

Naast uiterlijke veranderingen, is ook het onderstel onder handen genomen. Het sportonderstel is naar wens in te stellen. Standaard levert de Katana-versie ten opzichte van het reguliere model enkele centimeters hoogte tussen het asfalt en de auto in en voor een scherpere wegligging monteert Suzuki een veerpootbrug. Een speciale sportuitlaat zorgt voor iets meer kabaal.

De Swift Sport Katana is per direct (en exclusief online) te bestellen voor € 28.999. Daarmee is de speciale versie € 4.000 duurder dan de gewone Swift Sport. Nog deze maand worden de eerste exemplaren afgeleverd. In totaal verschijnen er dertig exemplaren van de speciale editie op de weg.

HomeSuzukiNieuwsSuzuki Swift Katana