6 JAAR GARANTIE
STANDAARD BIJ ELKE NIEUWE SUZUKI

Suzuki garantie

WAT HOUDT 6 JAAR SUZUKI GARANTIE IN?

Betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze betrouwbaarheid, die bewezen is. Daarom kiest Suzuki niet 3 maar 6 jaar garantie ( tot een maximum van 150.000km) op alle modellen.

Wanneer er binnen 6 jaar materiaal- en/of constructiefouten ontstaan dan zorgen wij voor reparatie of vervanging met originele onderdelen. En dat kost je niets extra, ook niet een eventueel eigen risico.

> Algemene garantie 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer

> Carrosseriegarantie: 12 jaar zonder kilometer beperking

> Lakgarantie 3 jaar zonder kilometerbeperking

6 JAAR SUZUKI-GARANTIE

SUZUKI GARANTIE

Elke nieuwe Suzuki heeft een algemene garantie van 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer.

CARROSSERIE-GARANTIE

Elk model van Suzuki is van uitstekende kwaliteit en daarom krijg je 12 jaar garantie tegen het doorroesten van binnenuit.

HYBRIDE GARANTIE

Op hybride modellen is ook een garantietermijn van 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer van kracht op de volgende onderdelen:

  • Gecombineerde startmotor/dynamo (ISG)
  • Extra vermogensmodule (Lithium-ion batterij)

LAKGARANTIE

Op de lak van Suzuki’s geldt een garantieperiode van 3 jaar, zelfs zónder kilometerbeperking.

VEEL GESTELDE GARANTIE VRAGEN

Welke garantietermijn is van toepassing op mijn Suzuki?

Geleverd voor 1 januari 2021:
Op Suzuki’s geleverd tot en met 31 december 2020 heb je recht op 3 jaar fabrieksgarantie tot maximaal 100.000 kilometer.

Geleverd na 1 januari 2021:
Voor nieuwe Suzuki auto’s die vanaf 1 januari 2021 via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd geldt bovenop de fabrieksgarantie een aanvullende garantie van 3 jaar (in totaal 6 jaar) tot een maximum kilometerstand van 150.000 km. Zie hiervoor de algemene voorwaarden Suzuki aanvullende garantie.

Is de Suzuki aanvullende garantie overdraagbaar op een nieuwe eigenaar?

Ja, tijdens de garantieperiode kan de garantie (mits voldaan aan de gestelde voorwaarden) op de nieuwe eigenaar worden overgedragen. Individuele garantieafspraken die je persoonlijk met de leverancier maakt vallen niet onder de verantwoording van Suzuki Motor Corporation óf Suzuki Nederland. Deze dien je met de leverancier af te handelen.

Heb ik garantiedekking in het buitenland?

De Suzuki Nederland aanvullende garantie is een specifieke toevoeging voor uitsluitend de Nederlandse markt. Eventuele gebreken die ontstaan terwijl je op reis bent in het buitenland dien je eerst te melden bij Autobedrijf Bennie Wilmink die je adviseert wat te doen.

Wie mag een reparatie onder Suzuki aanvullende garantie uitvoeren?

Garantiereparaties tijdens de aanvullende garantie mogen uitsluitend door een officiële Nederlandse Suzuki (service)-dealer worden uitgevoerd. Raadpleeg je Onderhouds- en Garantieboekje en de garantievoorwaarden om na te gaan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op garantie.

Ik heb een occasion uit het buitenland gekocht. Heb ik dan ook aanvullende garantie?

Nee, de Suzuki Nederland aanvullende garantie geldt alleen op auto’s die via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd.

Zijn de garantievoorwaarden gedurende de hele garantieperiode hetzelfde?

Nee, in de eerste 3 jaar (of tot 100.000 km als dit eerder bereikt wordt) gelden de voorwaarden van de fabrieksgarantie zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje. In de resterende periode gelden de voorwaarden van de Suzuki Aanvullende Garantie.

Heb ik tijdens de garantiereparatie recht op gratis vervangend vervoer?

In de aanvullende garantieperiode heb je geen recht op gratis vervangend vervoer. Informeer bij je werkplaatsreceptionist naar de mogelijkheden.

HomeSuzukiSuzuki garantie