Over ons

Het begin

Het begon ooit op de boerderij van zijn vader in Azelo. Bennie, automonteur van beroep en al jaren vastbesloten ooit voor zichzelf te beginnen, voegde de daad bij het woord. Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en kocht zich een brug.

Al in ’73 bouwde hij een werkplaats op de plek waar nu nog steeds het autobedrijf gevestigd is. In ’75 bouwde hij er een showroom bij, waarboven hij in hetzelfde jaar nog, na zijn huwelijk met Joke, een woning betrok.
Het ging het autobedrijf ondanks de op dat moment heersende oliecrisis voor de wind. Bennie heeft een neus voor modellen die goed in de markt liggen. “Dat was voor ons toen de Datsun Cherry, daar verkocht ik er toen veel van; vlot model, goede prijs en betrouwbaar”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het merk Mitsubishi

In ’75 kwam het merk Mitsubishi in Nederland op de markt. Bennie wilde graag het dealerschap van dit Japanse merk, maar men vond zijn locatie te veel achteraf liggen, zodat het op dat moment niet doorging. Het merk Lada werd hem wel aangeboden, maar dat leek hem geen goed plan. Vanwege het feit dat de regiodealer van Mitsubishi niet aan de verwachtingen voldeed, werd Bennie’s verzoek om alsnog dealer te worden in ’77 gehonoreerd.
Op de dag van zijn verjaardag, op 24 februari was het dealerschap een feit. Wanneer hij binnen een bepaalde periode 40 Mitsubishi ’s zou verkopen mocht hij met een groepje dealers mee naar Indonesië. Bennie kwam uit op het dubbele aantal en hij stapte voor het eerst met Joke in een vliegtuig.

Anno 2012

Anno 2012 is Bennie Wilmink algemeen directeur van 3 autobedrijven in Azelo, Enschede en Almelo en dealer van Mitsubishi, Suzuki en Citroën.

Trots is Bennie op zijn personeel. Met hem zelf meegerekend zijn er dat ondertussen 38. Hij is ervan overtuigd dat zij mede debet zijn aan het succes. “En vergeet vooral Joke niet; zij doet vanaf het prille begin de administratie en doet dat nog steeds.
Bennie en Joke kunnen het tegenwoordig iets rustiger aan doen. Maar van stoppen volgend jaar, wanneer Bennie 65 wordt, lijkt vooralsnog geen sprake. “We vinden het nog veel te leuk”.
Het zou gekund hebben, want zoon Thijs die de locatie Almelo leidt en in de toekomst zijn vader op gaat volgen is al 10 jaar in het bedrijf doende. Bij navraag lijkt Thijs uit hetzelfde hout te zijn gesneden als zijn vader. Hij is trots op zijn ouders. “Zij hebben het uitstekend gedaan. Succes hebben ze nooit hoeven te kopen. De gunfactor speelde een grote rol, vooral ook omdat bravoure en grootdoenerij hen vreemd is”.

HomeOver ons